PIM

Hantera din information som en strategisk och värdefull tillgång. Att finnas i flera kanaler kräver en central hantering av produktinformation för att underhålls- och uppdateringskostnader inte ska skena iväg. PIM (Product Information Management) innebär kortfattat hantering av information utöver grunduppgifter om artikeln, information som krävs för att den ska kunna attrahera målgruppen, till exempel bilder och säljande texter.

Sigma är Skandinaviens mest erfarna konsulter inom PIM och Master Data Management (MDM, annat begrepp för att hantera all masterdata inom en organisation, inklusive produktinformation). Våra specialister har mångårig erfarenhet av affärsutveckling, strategier, implementeringar, processer och förvaltning av de olika marknadsledande plattformarna. I lösningarna administrerar vi relationer mellan, och data om, företagets affärskritiska masterdata såsom produkter, artiklar, bilder, filer, kunder och leverantörer, platsdata, digitala och tryckta kataloger och klassifikationer, prisinformation m.m.

Masterdata, produktdata och dess relationer integreras med med övriga system för exempelvis e-handel, affärsystem och ESB/middleware. Sigma är partner med bland annat InRiver och Stibo Systems, men även med leverantörer av ledande lösningar inom de system som PIM/MDM skall integreras med.

 

Varför PIM?

Med PIM hanteras processer, ansvar och information om produkterna i ett centralt system och ändringar överförs i realtid till de olika kanalerna: e-handeln, webben, katalogen eller exempelvis mobila kanaler. Resultatet blir att alla alltid har samma information om produkterna, som texter, bilder och metadata, genom att ändringar sker på ett ställe, inte på flera. Och dessutom på rätt språk. 

Ett normalt PIM-projekt betalar sig snabbt genom att spara ca 30% av arbetstiden med att hantera produktinformation. Dessutom ökar konkurrenskraften genom kortare time to market.

 

Migreringsstrategi

I samband med implementation av nya system såsom MDM-, PIM- eller ERP-system så behöver en migreringsstrategi tas fram för hur man migrerar data från befintliga system till det nya mastersystemet. I de allra flesta fall så kompliceras saken av att verksamheten behöver kunna fortsätta att arbeta i de gamla systemen ända fram tills det nya systemet tas i bruk. Detta löser vi genom kvalitetssäkrade iterativa deltamigreringar i projekten. Sigma har genomfört ett flertal lyckade stora migreringsprojekt och har en välutvecklad migreringsstrategi, verktyg, processer och regelverk.

Tveka inte att ta kontakt om du har frågor om oss eller om vad vi gör. Vi ser fram emot att höras!