CIQOLA CARPETS LANSERAS I HELT NY WEBSHOP

Ciqola Carpets, en ny svensk e-handlare av kvalitetsmattor inom Rusta-koncernen, har nu lanserat sin webshop. Tillsammans med IT-konsulten Sigma har Ciqola Carpets implementerat Storm Commerce plattform för både e-handel och PIM.

 

Hos Ciqola Carpets samlas ett brett och unikt utbud av prisvärda kvalitetsmattor för hemmets alla rum. För att nå ut med vårt erbjudande behövde vi en inspirerande och funktionell e-handel, säger Andreas Bertilsköld som är projektledare för Ciqola Carpets. Tillsammans med Sigma IT har Ciqola Carpets implementerat Storm Commerce e-handelsmotor med inkluderat PIM-system (Product Information Management) och Umbraco CMS för sin nya e-handel.  

Vi sökte en framtidssäker plattform med goda möjligheter för snabb och stegvis utveckling, och fann lösningen hos Storm Commerce. Med Sigma som e-handelspartner och Storm Commerce som PIM och e-handelsmotor, har vi rätt systemförutsättningar för att nå ut med vårt erbjudande. Dessutom är Umbraco CMS liksom Storm Commerce både intuitivt och användarvänligt, och det var viktiga krav för oss, förklarar Andreas vidare. Sigma IT, som har lång erfarenhet av både e-handelsprojekt och PIM-projekt, gjorde implementationen på Ciqola Carpets webshop.

"Vi rekommenderade Ciqola Carpets kombinationen Storm–Umbraco. För det första på grund av att projekten går väldigt snabbt från beslut till att en första version är uppe. Storm Commerce har flera olika API:er och annan färdig funktionalitet, vilket gör det möjligt för oss som partner att integrera och sy ihop valda system på ett standardiserat och kvalitetssäkrat sätt. För det andra går det smidigt att skapa en modern användarupplevelse med Umbraco som verktyg, och tillsammans med Storm Commerce blir e-handelslösningen både effektiv och skalbar för framtiden."

Adan Hultgren, affärsutvecklare på Sigma IT.

Ciqola Carpets om varför de valde Storm och Sigma

 

storm

Om Storm Commerce

Storm Commerce är ett innovativt svenskt techbolag som utvecklar en molnbaserad e-handelsplattform. Plattformen hjälper företag inom B2B och B2C att framtidssäkra sin digitala affär. En modern systemarkitektur med möjligheten att använda valfritt CMS skapar en agil och flexibel affärsmiljö. Tillsammans med ett växande ekosystem av partners erbjuds en av marknadens mest attraktiva lösningar för skalbar e-handel.  Storm Commerce har haft glädjen att skapa affärsnytta och effektivisera e-handeln i snart 10 år och fortsätter att attrahera kunder som har sin digitala affär högt upp på agendan.

Läs mer om Storm Commerce här: sv-SE/Partners/storm 

Om Umbraco

Umbraco är baserat på öppen källkod (Open source) vilket innebär att kodbasen är gratis att ladda ner och vidareutveckla av vem som helst. Tillsammans med ett mycket starkt användarnätverk skapar detta en enorm källa till kunskap och kreativitet för produktutveckling, samt en rad tillägg till plattformen. Om du vill bygga en enkel webbplats för att marknadsföra ett varumärke, ett evenemang eller liknande, eller skapa en avancerad e-handel med flera webbplatser, språkversioner och inloggade lägen etc. så stödjer Umbraco troligtvis dina behov.  Genom en filosofi om att vara det användar vänliga CMS:et kommer du som användare känna att upplevelsen vid redigering- och innehållsskapande är plattformens främsta fokus. Umbraco är enkelt att lära sig och enkelt att använda.

Läs mer om Umbraco här: unifiedcommerce.se/sv-SE/Partners/umbraco

Sigma har tilldelats status som Contributing Gold Partner 2020 av Umbraco.

Med Umbraco bygger vi lösningar för framtiden, ett smidigt och lätt CMS som är lätt att integrera med såväl e-handelsplattformar som med PIM. Time to market och ROI är någonting som talar för Umbraco som plattform. 

Läs mer här: umbraco.com/blog/contributing-gold-partners-2020

Om Ciqola Carpets

Ciqola Carpets är en skandinavisk mattspecialist på nätet med ett noga utvalt sortiment av kvalitetsmattor. Ciqola Carpets är en del av Rusta-koncernen genom det fristående och nystartade holdingbolaget Homeshop Ventures. https://www.ciqolacarpets.se/

 

Vi är e-handelsexperter, om du vill veta mer, ta kontakt med oss

Adán Hultgren

PIM, Digital Strategy, Unified Commerce Sigma

adan.hultgren@sigma.se

+46 730 449515

Fredrik Axell

Business Area Manger, Unified Commerce Sigma

fredrik.axell@sigma.se

+46 73 070 01 56