UMBRACO

Är på du på jakt efter att förbättra ditt befintliga eller bygga en ny webbplats för ditt företag? Vare sig ditt mål är en enkel eller avancerad webbplats som kräver komplexa struktur och funktioner, så ska du fortsätta läsa. Umbraco kombinerar en behaglig redigeringsupplevelse för dina slutanvändare och en stark teknisk plattform för din webbplats till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Vi på Sigma har erfarenhet av att använda Umbraco för varierade användningsområden och hjälper dig gärna med att utveckla din webbplats med Umbraco CMS. Sigma har tilldelats status som Contributing Gold Partner 2020 av Umbraco.


Umbraco

Uppskattad av utvecklare, älskade av innehållsskapare

Umbraco är ungefär som en samling Lego, en bra samling Lego. Vad menar vi med det? Det betyder att Umbraco är enkelt, snyggt och avskalat, men ger oändliga möjligheter att utveckla lösningen enligt dina behov och din övergripande affärsstrategi. Umbraco är baserat på öppen källkod (Open source) vilket innebär att kodbasen är gratis att ladda ner och vidareutveckla av vem som helst. Tillsammans med ett mycket starkt användarnätverk skapar detta en enorm källa till kunskap och kreativitet för produktutveckling, samt en rad tillägg till plattformen.

Om du vill bygga en enkel webbplats för att marknadsföra ett varumärke, ett evenemang eller liknande, eller skapa en avancerad e-handel med flera webbplatser, språkversioner och inloggade lägen etc. så stödjer Umbraco troligtvis dina behov.  

Genom en filosofi om att vara det  användarvänliga CMS:et kommer du som användare känna att upplevelsen vid redigering- och innehållsskapande är plattformens främsta fokus. Umbraco är enkelt att lära sig och enkelt att använda. Har du bara den mest grundläggande redigeringserfarenheten kommer du att snabbt förstå hur du använder systemet och hanterar ditt innehåll med mycket lite utbildning. Fördjupning och grundlig utbildning är naturligtvis del av vad vi på Sigma erbjuder tillsammans med en implementering.  

Våra lösningar, byggda med Umbraco, är baserade på ett tänkesätt som kallas Best of Breed. Genom att använda Umbraco som en hörnsten i lösningen kommer vi att kombinera den bästa uppsättningen av tredjepartsprodukter för att skapa en komplett lösning som bäst passar dina specifika behov. Såsom specialiserade, e-handelsplattformar söktjänster eller AI-(Artificial Intelligence) tjänster.

502 567: Antal aktiva installerade webbplatser (mars 2020)

221 745: Antal aktiva medlemmar i användarnätverket (mars 2020)

1211: Tillgängliga gratis Umbraco-paket (mars 2020)

Aktuella siffror hittar du här: www.umbraco.com

 

Hur passar Umbraco in i Unified Commerce?

Med seriös efterforskning och många års erfarenhet har vi på Sigma identifierat ett behov på marknaden för en plattform som skiljer sig från de stora monoliterna. Att köpa en stor svit med många funktioner kostar ofta mycket pengar och inkluderar inte sällan tjänster som inte passar alla företagsbehov. Istället för att betala för saker du inte behöver eller använder, är ett system som Umbraco vad du borde leta efter. Det är enkelt och billigt men mycket mångsidigt med hög kapacitet.  

Läs Umbracos egna ord om varför du skall välja Umbraco CMS: umbraco.com/why-choose-umbraco

Genom sin flexibla karaktär och plattformens kompetens passar Umbraco perfekt för Sigmas Unified Commerce https://www.unifiedcommerce.se/. Naturligtvis är det primära användningsområdet att ge ett bra stöd till din webbplats och struktur till skapande av innehåll på en eller flera webbplatser. Umbraco kan användas för mycket mer. Som ett headless CMS har det också full förmåga att supportera andra tjänster med innehåll, inte bara för en webbplats.

Ett exempel är vår Unified Communication-plattform Unified-Communication där vi använder Umbraco för att förse miljontals automatiserade meddelanden med strukturerade och dynamiska meddelandemallar.  

Sigma har erfarenhet av att bygga e-handelssajter i Umbraco och använder Storm Commerce som e-handelsplattform. Storm är en headless e-handelsplattform, vilket innebär att den har frontend frikopplat från backend. Umbraco passar perfekt som komplement till lösningen genom att tillhandahålla frontend-innehåll till webbplatsen.

Läs om våra kundreferenser här: Referens

Vi har också byggt snabba och moderna webbplatser med inRiver PIM som ett tredjepartssystem Vad-vi-gor/Subpages/PIM som förser data till CMS ‘et i form av produktinformation för strukturerad publicering av produktsortiment. 

SEO

Att marknadsföra sig via internet blir mer och mer viktigt för ett varumärkes existens och tillväxt. Därför blir vikten av att innehåll håller god kvalitet för att locka och behålla besökare större. Med lång erfarenhet av webbimplementationer hjälper vi dig att skapa bästa möjliga sökmotoroptimering (SEO). Detta görs både genom att skapa bra skrivet innehåll och genom teknisk implementering av CMS-systemet.

Vår implementering av Umbraco kommer att ge dig alla nödvändiga verktyg för ett optimerat organiskt sök.

  • Automatisk skapande av en eller flera Sitemaps (för flera webbplatser)
  • Robots.txt
  • Automatiska kanoniska taggar / omdirigering till URL:ar
  • Ge möjlighet till att manuellt ändra kanoniska (vägledande) taggar från för användaren
  • Valfri metatitel hantering  

Molnet eller lokal miljö?

Sigma rekommenderar Umbraco Cloud-lösning som sätt att hantera drift av systemet. SaaS (Software as a Service) och multitenant-leverans innebär att tjänsten alltid är uppdaterad till den senaste versionen. Säkerhetsåtgärder och support direkt från leverantören är alltid ett bra alternativ.  

Lokal drift av miljöer bidrar med en hög kontrollnivå. Om din organisation har krav på att inte tillåta full SaaS eller molnleverans kan detta vara alternativet för dig. En lokal miljö kan driftas i Sigmas egna datacenter eller i din miljö. En lokal lösning kräver att Sigma utför patchnings- och versionsuppdateringar regelbundet för att hålla produkten vid högsta standard.

Sigma ärUmbraco guld partner

Sigma har tilldelats status som Contributing Gold Partner 2020 av Umbraco

Vi arbetar mycket med anpassningsarbete med Umbraco-plattformen och att vara en av 26 guldpartners är verkligen en ära. "Vi har gjort mycket med Umbraco-produkten genom åren och det har gett oss chansen att stödja några fantastiska kunder som har valt den som en del av sin digitala strategi.

Läs mer här: https://umbraco.com/blog/contributing-gold-partners-2020/

Gå till Umbracos egen webbplats för att lära dig mer: www.umbraco.com

 

Umbraco 8

Den 26 februari 2019 släpptes version 8 av Umbraco. Det är den mest uppdaterade versionen som vi rekommenderar kunder av äldre versioner att uppgradera till, och alla nya kunder till att börja med.

Umbraco

Några av höjdpunkterna i Umbraco 8 inkluderar:

  • Förfinat och uppdaterat gränssnitt för användarna
  • Mycket förbättrad och standardiserad hantering av språkversioner
  • Infinite editing (oändlig redigering) - Förbättrad redigeringsupplevelse för innehållsskapare
  • Insightful Content Apps (insiktsfulla applikationer) - låter dig mäta, kontrollera och lära dig hur ditt innehåll tolkas av kunder via en integrerad upplevelse.
  • Komplett förfining av arkitektur och kod

 

umbraco

Tveka inte att ta kontakt om du har frågor om oss eller om vad vi gör. Vi ser fram emot att höras!

Fredrik Axell
Business Area Manger Unified Commerce
fredrik.axell@sigma.se
+46 73 070 01 56

Magnus Engström
PIM, e-handel, UCaaS
magnus.engstrom@sigma.se
+46 733 20 73 06

Fredrik Larsson
MDM & PIM, digital strategi
fredrik.larsson@sigma.se
+46 733 20 73 13

Adan Hultgren
E-handel, PIM, digital strategi
adan.hultgren@sigma.se
+46 730 449515